Ekm

#Erasmusdays Erasmus Günleri kapsamında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Akreditasyonu Konsorsiyum üyesi olan okulumuzda Paris hareketliliğine katılan Moda Tasarım Teknolojileri alanın hazırladığı pano ile hareketlilik deneyimlerimiz okul öğrencilerimiz ile paylaşıldı.

Erasmus Days nedir?

Avrupa’yı aydınlatmak için 6 gün: #ErasmusDays2023

Bir etkinlik düzenlemek, Erasmus+ deneyimlerini paylaşmak veya projelerini duyurmak için yararlanıcılara eşsiz bir fırsat sunan Erasmus Günleri (#ErasmusDays), Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, ilgili projelerin çıktılarının yaygınlaştırılmasını sağlamak ve potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Eyl

Okul müdürlüğümüz tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı için “”Cumhuriyetin 100. Yılına Benden Bir İz” başlıklı bir armağan kitabı yayımlanacaktır. Yarışmaya katılacak eserlerin konusu “Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet’in ilanı ve değeri, Atatürk ilke ve inkılapları” konularında olmalıdır. Yazılı eserler Times New Roman formatında 12 punto ile yazılacak olup, en fazla 1000 kelimeden oluşacaktır. Görsel eserler bir sayfaya sığacak şekilde ve baskı işleminde anlam ve kalitesini yitirmeyecek şekilde hazırlanmalıdır. Yarışmaya, şiir, hikâye, deneme, resim ve tasarım çalışmalarıyla katılmak mümkündür. Son başvuru tarihi 16 Şubat 2024 olup, yayımlanmaya değer bulunan 100 eser armağan kitabına alınacaktır. Detaylarla ilgili şartname okulumuz internet sitesinden yayımlanacaktır.Detaylarla ilgili şartname için tıklayınız.

AVRUPA KALİTE ETİKETİMİZİ ALDIK

Okulumuz Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi Meryem Öztaş  tarafından yürütülen  Türkiye, Fransa, İtalya, Finlandiya, Romanya, Hırvatistan, Polonya, Moldova, Makedonya, Portekiz ve Almanya olmak üzere 11 ülkelerindeki moda tasarım öğretmen ve öğrencilerinin ortak olduğu "Fashion Face Mask " eTwinning projemiz  "Avrupa Kalite Etiketi" ile ödüllendirilmiştir. Projede öğrencilerimiz 11 Avrupa ülkesindeki akran alandaşlarıyla maske tasarlayıp dikmişlerdir.

Avrupa Kalite Etiketi;

Öğretmenlerin ve Okulların eTwinning aktivitelerinin Avrupa düzeyine ulaştığını somut bir şekilde tanımaktadır. Öğrenciler için bu, çalışma gayretlerini güçlendirmekte ve genel olarak okul için, Avrupa'da işbirliği çalışmasında kalite ve açıklığa olan bağlılığı teyit etmektedir.

May

Değerler eğitimi projesi kapsamında eğitim-öğretim yılı içinde yapılan çalışmaların aylık olarak raporlanmıştır.