Okulumuz Öğrencilerinden HISTOLAB Projesi

Avrupa'da tarih eğitiminin gelişimine katkı sağlamak ve tarih öğretiminde yenilikçi uygulamaları ve araştırmaları ortaya çıkarmak üzere Avrupa Birliği ile Avrupa Komisyonu tarafından 01 Mayıs 2022 tarihinde “Ulusötesi Tarih Eğitimi ve İşbirliği Laboratuvarı” (HISTOLAB) projesi başlatılmıştır. “Ulusötesi Tarih Eğitimi ve İşbirliği Laboratuvarı” (HISTOLAB) projesi kapsamında tarih öğretiminin daha etkin, etkileşimli ve dinamik bir şekilde gerçekleştirilmesine kaktı sağlamak için öğrencilerin yenilikçi fikirlerine erişilmesi amaçlanan bu proje kapsamında okulumuz öğrencilerinin tarih öğretmeni Engin ASLAN danışmanlığında “Tarihin Kızları” adlı Youtube kanalı açılmıştır. Kanalımızın ilk videosu “Sümer Tarihinin Ortaya Çıkışı”dır. Kanalımızda özelde “İnsanlık Tarihinde ve Günümüz Medeniyetinde Sümerlerin Yeri” başlıklı videolar, genelde ise tarihle ilgili videolar yayınlanmaya devam edecektir. Yürüttükleri projeden dolayı tarih öğretmenimiz Engin Aslan’a teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Öğrencilerimizin proje kanalına ulaşmak için tıklayınız....

Yayın: 18.12.2023 - Güncelleme: 18.12.2023 15:07 - Görüntülenme: 72