T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / ÇERKEZKÖY - Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

HACI FAHRİ ZÜMBÜL KİMDİR?

     

09-10-2017

   1927 yılında Çerkezköy´de doğan ve 50 yıla yakın bir süre İstasyon Mahallesinde terzilik yaptıktan sonra emekli olan Hacı Fahri Zümbül, mütevazı yaşamında yaptığı bağışlarla ismini ölümsüzleştirmeyi başarmış bölgedeki en büyük hayırseverlerden biridir.     

    Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için (eski adı Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi) 5.621 metrekarelik arsasını bağışlamış ve bu bağışla 21 derslikli bir meslek lisesinin yapılmasını sağlamıştır. Çerkezköy´ün sevilen sayılan ve saygı duyulan kişilerinden olan Hacı Fahri Zümbül yaptığı hayırlar nedeniyle ismini Çerkezköy tarihine altın harflerle yazdırmış bir kişidir.

     Hacı Fahri Zümbül eğitime yapmış olduğu katkılarından dolayı 23 Aralık 1999 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından Şükran Plaketi ile ödüllendirilmiş, 13 Temmuz 2009 tarihinde ise TBMM tarafından Üstün Hizmet Madalyası´na layık görülmüştür.

      1927 doğumlu olan Hacı Fahri Zümbül 84 yaşında hayata gözlerini kapatmıştır. Cenaze töreninde kardeş okulumuz olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar bir konuşma yapmış,konuşmasında Hacı Fahri Zümbül´ün eğitime çok önem verdiğini, onu hiçbir zaman unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı dile getirmiştir.

      Hacı Fahri Zümbül rahatsızlığından bir hafta önce kardeş okulumuza yaptığı ziyaretinde "Önümüzdeki yıl belki aranızda olmayabilirim" ve "Öldüğümde mezar taşıma doğum tarihimi yazın ama ölüm tarihimi yazmayın boş kalsın"demiştir. Kendisinin birde bizden şu vasiyeti olmuştur: "Her Cuma günü öğrencilerle kabrime gelip bana dua edin" Hacı Fahri Zümbül amcamızı unutmayacağız ve unutturmayacağız ve onu devamlı hatırlayacağız.Yaptığı hizmetleri her zaman şükranla anacağız.Allah ona kabir rahatlığı versin. Ruhu şad olsun...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2014 - Güncelleme: 13.01.2023 08:45 - Görüntülenme: 3809
  Beğen | 5  kişi beğendi